Advies

U bent hier

De Federatie Kinderopvang wil bijdragen aan ondernemerschap in de kinderopvang. We willen zorg dragen voor de duurzaamheid van de sociale onderneming, zowel in het belang van de klant als van de ondernemer. Daarom bieden we gespecialiseerde ondersteuning aan ondernemers in de kinderopvang. Wij signaleren uw noden aan de bevoegde instanties, geven informatie en ondersteunen ondernemers bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering.

Gratis advies en begeleiding

Bij de Federatie Kinderopvang kan u terecht met al uw vragen en bezorgdheden. Contacteer ons ook met al uw voorstellen, innovatieve ideeën en suggesties. Als sociaal ondernemer in de kinderopvang kan u ook beroep doen op gratis advies van UNIZO, 24 uur op 24. Vragen? Aarzel niet om de Ondernemerslijn te contacteren.

Begeleiding voor starters

We begeleiden startende ondernemers zo veel en individueel mogelijk met het oog op een duurzaam en kwaliteitsvol initiatief. Lees meer over starten in de kinderopvang

Starten via overname

Denkt u er aan om sneller te starten via een overname? Laat u begeleiden door onze adviseurs of lees meer bij overname.

Een constructieve relatie tussen ondernemers en hun klanten

Een goede relatie tussen sociaal ondernemers en hun klanten is cruciaal voor het welbevinden van de ouders en kinderen, maar ook voor de duurzaamheid van uw onderneming en de sector. De Federatie Kinderopvang schuift daarom een aantal principes naar voor in het kader van sociaal ondernemerschap. Lees meer over onze visie op sociaal ondernemen.

Een uitgebreid netwerk

Regelmatig kan u deelnemen aan netwerkmomenten voor de hele kinderopvangsector. Centraal staan thema’s zoals het nieuwe decreet voor de kinderopvang, risico’s op schijnzelfstandigheid, financieel beleid, overleg met ouders, innovatief ondernemerschap, enzovoort. Federatie Kinderopvang biedt u een breed lerend netwerk aan in uw regio, ook met ondernemers uit andere sectoren. 

Bekijk alle activiteiten

Hulp aan ondernemingen in moeilijkheden

Ondernemen is niet altijd gemakkelijk. Raakt u in moeilijkheden? Dan helpt UNIZO u zo goed mogelijk via haar project Dyzo. Denkt u er aan om uw zaak over te laten? Lees hier meer

Signaalfunctie naar de overheid

Met de Federatie Kinderopvang houden we de vinger aan de pols door te luisteren naar uw bekommernissen. Zo willen we uw noden aan de overheid signaleren, niet alleen achter de schermen maar ook in de pers.