Lid worden

U bent hier

Bouw mee aan de toekomst van de kinderopvang

Als sociale ondernemer in de kinderopvang hebt u alle redenen om te kiezen voor een lidmaatschap van de Federatie Kinderopvang. We nemen het op voor uw rechten en belangen als sociale ondernemer, zaakvoerder of verantwoordelijker in de kinderopvang. Voor een gezond en sociaal ondernemersklimaat en voor een mooie toekomst voor uw organisatie en de hele sector.

Zo bent u stevig verzekerd als sociaal ondernemer. Maar u krijgt ook UNIZO als belangrijkste partner er boven op. Zo heeft u toegang tot het grootste netwerk van ondernemers in Vlaanderen en Brussel en zult u efficiënter ondernemen. Waarom lid worden van de Federatie Kinderopvang? 

 • Wij verdedigen uw belangen
 • Wij informeren en adviseren
 • Wij volgen het beleid op de voet
 • Wij bieden een inspirerend netwerk 
 • Wij bieden aantrekkelijke kortingen en ledenvoordelen

Word lid

UNIZO

Wie lid is van de Federatie Kinderopvang kan ook genieten van de dienstverlening en voordelen van UNIZO.

geniet van voordelen en kortingen

Als lid van de Federatie Kinderopvang kan u ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. Hieronder vindt u een overzicht. Bent u nog geen lid, dan zullen onderstaande acties u zeker overtuigen!

The Baby’s Corner

In samenwerking met Baby's Corner wordt er een aantrekkelijk geschenkenpakket uitgewerkt voor nieuwe leden van de Federatie Kinderopvang ter waarde van 100 euro. Leden van de Federatie Kinderopvang genieten van 10% korting op alle aankopen bij Baby's Corner (niet van toepassing bij geboortelijsten en niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen). Bovendien kan u ook aan uw eigen klanten 10% korting aanbieden via een klantenkaart.
Meer info: https://www.thebabyscorner.be/nl/home

We citeren Sonia Pypaert (founder&managing director): "Onze missie belooft kwaliteit en zorg. En dat verlenen we dan ook van ganser harte aan elke kinderopvang aangesloten bij FKO - UNIZO. We werkten daarom een heel mooi voordeel uit enerzijds voor de kinderopvang en anderzijds voor de ouders (klanten van de kinderopvang) omtrent onze geboortemanden, geboortelijsten, cadeaubonnen en ander producten voor heerlijke en warme momenten als zwangerschap, geboorte, communie, verjaardag, back to school, sinterklaas en kerstmis. Stuk voor stuk persoonlijke geschenken die we met zorg samenstelden. Heb je speciale noden als kinderopvang waarbij we kunnen meedenken, dan doen we dat samen met jou. Zelf kunnen wij ons geen mooier cadeau inbeelden en we hebben heel wat fantasie!"

Voordeel
Als nieuwe partner geven we de kinderopvang en ouders zowel een welkomstgeschenk als een permanent voordeel op alle winkelaankopen bij the baby’s corner.
Jolien (marketing@babyscorner.be) staat klaar voor alle vragen, contacteer haar gerust en geniet van alle voordelen die we voor jullie uitwerkten.

De Biotoop

Leden van de Federatie Kinderopvang genieten van 5% korting op de reguliere prijzen van Biokeuken en Speelgoed & Inrichting. Gratis advies en rondleiding aan startende ondernemers in de sector kinderopvang.
Meer info: https://debiotoop.be/

Tarieven lidmaatschap federatie kinderopvang

ORGANISATOREN Kinderopvang

Lidmaatschap op basis van het aantal vergunde plaatsen (ongeacht gezins- of groepsopvang, buitenschoolse opvang). Lidgeld wordt getrapt berekend en er is geen onderscheid op basis van het al dan niet krijgen van subsidies omdat deze subsidies een hogere inkomst doch ook hogere loonkosten genereren.

 • Zelfstandige onthaalouders: 50 euro
 • 0 - 30 plaatsen: minimum lidgeld van 210 euro
 • 31 - 100 plaatsen: 5 euro/plaats
 • 101 - 500 plaatsen: 4,5 euro/plaats
 • 501 - 1.000 plaatsen: 4 euro/plaats
 • 1.001 - 1.500 plaatsen: 3,5 euro/plaats
 • 1.501 - 2.000 plaatsen: 3 euro/plaats
 • Meer dan 2.000 plaatsen: 2,5 euro/plaats

Deze bedragen zijn exclusief BTW. Maak de berekening van je lidgeld. 

Als organisatie met meer dan 30 plaatsen kan je tijdens het eerste lidjaar genieten van een uitzonderlijke korting. Je kan genieten van het lidmaatschap voor de prijs van een organisatie tot en met 30 plaatsen. 

bedrijven MET EEN AANBOD VOOR DE KINDEROPVANG

Ondernemingen/ondernemers die diensten of goederen leveren aan kinderopvang (catering, meubelbedrijven, accountancy …) kunnen toegetreden lid worden op basis van een partnership met de Federatie Kinderopvang.

Geniet van alle kortingen en voordelen