Dag van de Zorg 2018

U bent hier

Goed nieuws voor de kinderopvang in Vlaanderen. De Federatie Kinderopvang heeft samen met andere koepels (VVSG, Unieko, SOM en Vlaams Welzijnsverbond) en Kind en Gezin een mooie samenwerking opgezet met vzw Dag van de Zorg.

In aanloop naar de opendeur Dag van de Zorg organiseren wij een Burendag Kinderopvang op donderdag 15 maart 2018, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij kinderopvang. Gaande van grootschalige en kleinschalige organisatoren, gezinsopvang, groepsopvang, opvang van baby’s en peuters, buitenschoolse opvang, … Kortom iedereen binnen kinderopvang kan participeren aan Burendag Kinderopvang. Dus ook jullie organisatie. En dit helemaal gratis. Bij deze alvast de brochure

Opportuniteit

Dag van de Zorg organiseert in 2018 een volledige Week van de Zorg van 12 tem 18 maart. Op maandag staat eerstelijnszorg in de kijker, op dinsdag innovatie, op woensdag onderwijs en zorgberoepen, op donderdag kinderopvang en op vrijdag mantelzorg.

Vanuit de koepels en Dag van de Zorg zal er op donderdag 15 maart heel veel aandacht geschonken worden aan kinderopvang. Met veel airplay in pers en media, op radio en televisie, in dag- en weekbladen. Wij zetten m.a.w. die dag kinderopvang in de kijker. Met Jan Hautekiet live bij een kinderopvang, met minister Jo Vandeurzen op bezoek, … Er staat van alles te gebeuren.

Jullie doen toch ook (gratis) mee?

Elke organisator kinderopvang krijgt deze oproep. Zet de deuren open op donderdag 15 maart en nodig een aantal stakeholders (doelgroepen) bij jullie uit. Die kunnen heel divers zijn: ouders, broers en zussen, familie, grootouders, buren, scholen, bedrijven, lokaal bestuur, lokaal overleg, huis van het kind, welzijnsinitiatieven, welzijnsvoorzieningen in de buurt,…

Er is heel veel mogelijk. Wie jullie uitnodigen en wat er die dag gaat gebeuren, bepalen jullie zelf. Dat kan iets kleins zijn. Of iets groots. Dat kan een ganse dag zijn of een kort moment. Een paar voorbeelden:

  • Rondleidingen
  • Koffie
  • Wafelenbak
  • Proefsessie fruitpap
  • Een wedstrijd
  • Voorleesmoment
  • Talentendag ouders / grootouders
  • Knutseldag
  • Picknick
  • Cadeautje

Concreet

Om deze dag echt op de kaart te zetten, hebben we ook jullie nodig. We willen met zoveel mogelijk deelnemers onze boodschap naar buiten brengen. En dat is ook jullie boodschap: kinderopvang is meer dan opvang alleen. We kunnen in de media ons inclusieverhaal kwijt. Maar ook spreken over netwerken, over onze sociale functie, over ouderparticipatie,…

Wij als koepel zorgen voor ondersteuning samen met Dag van de Zorg vzw. Zij helpen met de communicatie en voorzien Word-sjablonen voor een affiche en een uitnodiging om zelf te personaliseren (zie bijlage).

Alle deelnemers worden opgenomen op de Burendag Kinderopvang-pagina op de website van Dag van de Zorg. Zo kunnen potentiële bezoekers op voorhand al eens kijken wat er op die dag overal gebeurt.

Vergeet niet in te schrijven!!!

Hieronder een link om jullie inschrijving tot deelname te officialiseren.

We groeperen alle inschrijvingen, zo krijgen we een totaalbeeld van alle deelnemers van de Burendag Kinderopvang.

De ultieme datum tot inschrijven is 9 februari 2018.

Wacht dus niet te lang en doe dit vandaag nog.

https://dagvandezorg.wufoo.eu/forms/vul-hier-jouw-gegevens-in/

Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd terecht bij info@federatiekinderopvang.be

Overtuigd?

van de Federatie Kinderopvang en geniet van alle kortingen en voordelen.