Save the date: Prikkeldag Kinderopvang & Huizen van het Kind

U bent hier

In aanloop naar Dag van de Zorg van zondag 17 maart worden een week lang activiteiten georganiseerd rond het thema Brein. 

Van maandag 11 tot en met zondag 17 maart 2019 wordt er elke dag een ander aspect van het thema in beeld gebracht: mental health, een gezonde geest in een gezond lichaam, dementie, Alzheimer, NAH, beroerte, innovaties en onderzoek, hersenontwikkeling van kinderen en jongeren, ...
Op dinsdag 12 maart 2019 organiseert vzw Dag van de Zorg samen met alle kinderopvangkoepels en met Kind & Gezin een Prikkeldag Kinderopvang & Huizen van het Kind.

De kinderjaren zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het brein en de kinderopvang en Huizen van het Kind spelen hierin een cruciale rol. Het is een unieke kans om jullie pedagogische aanpak rond ontwikkeling en stimulering in de verf te zetten en te tonen hoe waardevol de Kinderopvang en Huizen van het Kind zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het jonge brein verdient m.a.w. terecht aandacht tijdens de Week van de Zorg. Met de centrale vraag: hoe kunnen wij het peuterbrein stimuleren en prikkelen?
Jullie eigen organisatie kan op die dag vanalles doen. Jullie kunnen mensen uitnodigen om eens achter de schermen te komen kijken. Buren, ouders, grootouders, …

Via allerlei activiteiten rond bijvoorbeeld muziek, voorlezen, knutselen, samen koken, enz. kunnen jullie tonen hoe baby’s, peuters, kinderen en jongeren uitgedaagd worden, door prikkeling en door verwondering, door kleuren en door spelmateriaal.

In de stad of op het platteland, grote of kleine organisatie,… iedereen kan op zijn manier in beeld brengen hoe de kinderen elke dag opnieuw uitgedaagd en geprikkeld worden.
Via onderstaande link kunnen jullie zich tot 15 februari inschrijven. Deelnemen aan deze Prikkeldag is trouwens volledig gratis en de organisatie Dag van de Zorg vzw voorziet ondersteunend communicatiemateriaal: een flyer en affiche die kunnen gepersonaliseerd worden, een Facebook-banner en een email-handtekening. Alle deelnemers worden opgelijst op de website van Dag van de Zorg en worden opgenomen in een handige Prikkeldagkaart van Vlaanderen.

Aarzel niet en schrijf je organisatie vandaag nog in!

Overtuigd?

van de Federatie Kinderopvang en geniet van alle kortingen en voordelen.