Webinar keuze ondernemingsvorm 3 oktober 2017

Start ik als eenmanszaak of richt ik een vennootschap op? Als ik met anderen samenwerk, richt ik dan samen met hen een vennootschap op of werken we onder de zgn. ‘feitelijke vereniging’? De keuze heeft allerlei aspecten en gevolgen: ondernemersrisico, belastingen, kosten, formaliteiten, de manier van samenwerken met anderen,… Veel zaken verschillen of kunnen verschillen naar gelang van de keuze die men maakt in het verschil, ook op vlakken waar men mogelijk niet meteen aan denkt.

Op 03.10 ek., 12u, organiseerde UNIZO / Kinderopvang een webinar omtrent de keuze van ondernemingsvormen in de Kinderopvang. Het doel van de webinar is om een helder, bondig en praktisch overzicht te geven van de verschillende ondernemingsvormen en hun voor- en nadelen.

Bijzondere aandacht gaat onder andere naar de feitelijke vereniging, die de meest elementaire samenwerkingsvorm van zelfstandigen is, en hoe deze gestructureerd kan worden.

U kan het filmpje hier bekijken