Overname

U bent hier

ADVIESPOCKET: overname van een kinderopvang

Overnames in de kinderopvang komen steeds vaker voor. De overname van een kinderopvanginitiatief kan een uitdagende start betekenen van uw ondernemerscarrière. Een droom die uitkomt. Als gevestigd ondernemer betekent de overname een uitbreiding van uw opvangcapaciteit of een nieuwe vestiging van uw kinderopvang. Een nieuwe stap die past in uw professionele plannen.

Klik hier voor de digitale pocket.

Financier uw bedrijfsovername met leningen en waarborgen van PMV

PMV/z biedt leningen en waarborgen aan om de overnamefinanciering van een bedrijf te vergemakkelijken. PMV/z heeft 4 financieringsoplossingen in haar gamma:

  • KMO-cofinanciering
  • Startlening +
  • WinWin-lening
  • Waarborgen

Lees meer

OvernameMarkt.be, het online overnameplatform in Vlaanderen

OvernameMarkt.be is een open site waar kandidaat-overlaters – ook uit de Kinderopvang - hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. Iedere aanbieder kan in 5 stappen zijn bedrijf of bedrijfsvastgoed op de site te koop aanbieden. Iedere kandidaat-koper kan zonder meer alle aanbiedingen op de site consulteren

Het bedrijfsprofiel is hierbij het sleutelelement in de werking van OvernameMarkt.be. Het is een door de kandidaat-overlater opgestelde advertentie met een (anonieme) goed uitgeschreven beschrijving van zijn zaak, bij voorkeur aangevuld met enkele kerncijfers, een sterk beeld en een inspirerende titel.

Maandelijks ontvangen we meer dan 10.000 unieke bezoekers op onze site. Alle aanbieders ontvangen maandelijks een overzicht van het aantal keer weergegeven, het aantal keer aangeklikt en het aantal reacties via het contactformulier. U ontvangt van Overnamemarkt telkens tips om het aantal reacties op uw bedrijfsprofiel te verhogen.

Als overlater heeft u de keuze om ofwel volledig zelfstandig uw zaak te koop aan te bieden ofwel dit te laten doen in samenspraak met uw vertrouwenspersoon of een professionele overnamebegeleider. Overnamebegeleiders kunnen u adviseren bij het bepalen van de waarde van uw zaak, het opmaken van uw bedrijfsprofiel, het plaatsen ervan op Overnamemarkt.be,en/of bemiddelen bij de onderhandelingen met kandidaat-kopers en volledige afwikkeling van de bedrijfsoverdracht.

Een lijst met contactgegevens van overnamebegeleiders is opgenomen op de site, gerangschikt per beroepsgroep en per provincie.

Indien u dit wenst, zorgen wij graag voor een introductie. Stuur ons een mail met uw specifieke vragen aan info@overnamemarkt.be.

Publicatie van uw bedrijfsprofiel op www.overnamemarkt.be is eenvoudig en niet duur: 99 euro + btw per 3maanden. Als lid van UNIZO of van de Federatie Kinderopvang geniet u een korting van 25%. U betaalt dan slechts 75 euro + btw per 3 maanden. Als lid van de Federatie Kinderopvang u aanmelden met de code KO11012017.

Stappenplan overname - Overlaten in de Kinderopvang

Een kinderopvang overnemen of overlaten doe je best niet onbezonnen. In onderstaande lijsten  vind je de stappen die je moet overwegen en wordt je uitgenodigd om erover na te denken en aan de slag te gaan. Neem desgevallend ook contact met een overnamecoach of overnamemarkt van UNIZO. We wensen je alvast alle succes toe.

Stappenplan overname - OVERNEMER

Stappenplan overname - OVERLATER

Overnamecoach zet u op weg naar een geslaagde overname

Overnamecoach is de werking van UNIZO die specifiek gericht is op overnemers en overlaters. Extra aandacht gaat daarbij naar (kandidaat-)overnemers. Met allerlei activiteiten zet UNIZO Overnamecoach u op weg naar een geslaagde overname.

Overnamecoach organiseert onder meer infosessies, rondetafelgesprekken en workshops, doet marktonderzoek en verzorgt de uitgave van handboeken. Binnen de werking van UNIZO Overnamecoach wordt ook elk jaar een actieplan uitgetekend in het kader van het overnameproces.

Klik hier voor de website.