Week van de Kinderbegeleider - 12 tot 18 oktober 2020

U bent hier

Classic Mail Email Header (3).jpg

Heel lang geleden ontstond de Week van de Buitenschoolse kinderopvang, een week dat de we deze opvangvorm in de kijker werd gezet. Alle opvangen in Vlaanderen speelden gedurende één week rond één bepaald thema. Dit samenhorigheidsgevoel deelden we met kinderen, ouders en de buurt. Daarnaast ontstond ook de Dag van de Onthaalouder. Een moment dat de onthaalouders in de bloementjes werden gezet voor hun dagelijkse zorg voor de kinderen. Een opvang die meestal bij de onthaalouder thuis plaatsvindt. Een aantal jaren terug werd de Dag van de Onthaalouder, de Dag van de kinderbegeleider. Elke kinderbegeleider, los van de setting, zet zich dagelijks in voor de kinderen. Vandaag voegen we beiden samen tot de Week van de Kinderbegeleider omdat we het samenhorigheidsgevoel, de trots, …, met alle opvangen gedurende één week willen uitstralen in Vlaanderen. En als kers op de taart zetten we in die week ook de kinderbegeleider in de kijker.

Het afgelopen jaar is er veel aandacht gegaan naar kleine, vreselijke beestjes die het hele dagelijkse leven overhoop haalden. De kinderopvang heeft deze periode nog maar eens aangetoond dat ze, ook in moeilijke tijden, met een WVDK2020_tekeningen_apart1.pnggroot hart klaarstaat voor kinderen en ouders. Dat verdient een ontzettend grote ‘Beestig Bedankt!’ aan alle medewerkers die dag in dag uit het beste geven van zichzelf. Bij ‘beestig’ denken we nu even niet aan vervelende besmettelijke beestjes, maar aan al die boeiende, spannende, eigenzinnige dieren die onze planeet rijk is. 

In de inspiratiemappen kan je tips en activiteiten terugvinden om er een heuse feestweek van te maken. Leden konde de complimentenkaartjes reeds bestellen en zouden deze ondertussen ook ontvangen moeten hebben. Geen kaartjes besteld? Niet getreurd, je kan hieronder de digitale versie downloaden en ze zo in je opvang gebruiken.  

Downloads:

2020 afbeelding.JPG

Deze actie kwam tot stand door de samenwerking van SOM, VGC, I-Mens, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, 3Wplus, Federatie Kinderopvang, Vlaams Welzijnsverbond, Felies, Mentes, Agentschap Opgroeien, Ferm Kinderopvang, VVSG en Het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang.